
- 10 Φεβρουαρίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 423 Προβολή

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 30 λεπτά | Σύνολο: 45 λεπτά
Συνταγή για: 6 μερίδες
Υλικά
500 γρ Καρδιές αγκινάρες:. (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
500 γρ Αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 πατάτες μέτριες κομμένες Κυδωνάτες
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
125 γρ Ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένα
2 Κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
1 – 2 Κούπες νερό
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και μαραίνετε ελαφρά το κρεμμύδι (2 λεπτά περίπου). Προσθέτετε τις πατάτες και τα καρότα και συνεχίζετε για 2 – 3 λεπτά ακόμη.
2. Προσθέτετε τις αγκινάρες και τον αρακά (δεν χρειάζεται να τα ξεπαγώσετε αν είναι κατεψυγμένα) και προσθέτετε 2 κούπες νερό. Όταν πάρει βράση, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζεται μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά, κατά διαστήματα ελέγχετε για νερό. Στα 10 τελευταία λεπτά προσθέτετε τον άνηθο
3. Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό. μπορούμε να το σερβίρουμε και κρύο
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.